Geen records meer bij Club Brugge, Madou is duidelijk over transferstrategie

8 juni om 18:31

Club Brugge investeerde de voorbije jaren stevig in de spelerskern en was bereid om daarvoor ook grote bedragen op tafel te leggen. Dat is echter verleden tijd. Bij Club Brugge heeft men besloten om het namelijk over een andere boeg te gooien.

Na de mislukte transfers van onder meer Kamal Sowah en Roman Yaremchuk, die de club enorme miljoenen heeft gekost, zal men nu toch kijken naar spelers die een tikkeltje goedkoper zijn. Transfers van tien miljoen euro of meer zal Club Brugge in principe niet meer doen. "Dat is het plan, in theorie", geeft CEO Bob Madou aan bij MIDMID.

Club Brugge lijkt geleerd te hebben dat dure transfers niet per se ook succesvolle transfers zijn. "De geschiedenis leert dat we in de range van 5 tot 10 miljoen succesvolle transfers gedaan hebben. Een speler van 13 of 14 of 16 miljoen is niet per definitie succesvoller", klinkt het nog.

Al is er nog steeds een opening om stevig uit te pakken voor een speler wanneer nodig. "Maar pak mij daar niet op als we super overtuigd zijn van een speler - dat zal wellicht een nummer negen zijn", geeft hij nog aan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.