Brighton heeft opvolger De Zerbi bijna binnen

'Brighton zorgt voor verrassing met nieuwe manager: jongste trainer ooit in PL'

8 juni om 23:14

Brighton & Hove Albion heeft de opvolger van Roberto De Zerbi bijna binnen. FC St. Pauli-trainer Fabian Hürzeler zou volgens The Athletic op het punt staan om te tekenen aan de zuidkust van Engeland. Hij zou daarmee de jongste trainer ooit worden in de Premier League.

Na twee succesvolle jaren besloot De Zerbi te vertrekken bij Brighton. De club van onder anderen Bart Verbruggen, Joël Veltman en Jan Paul van Hecke is in vergevorderde gesprekken met de opvolger van de Italiaan. Volgens The Athletic naderen de gesprekken met St. Pauli zelfs hun voltooiing.

Met zijn 31 jaar maakte Hürzeler dit seizoen indruk in de 2. Bundesliga. De Amerikaan loodste St. Pauli naar promotie naar de Bundesliga en werd al snel bestempeld als een van de favorieten voor de job bij Brighton. Ook een terugkeer van Graham Potter is overwogen door de Engelsen, net als het aanstellen van  Ipswich Town-manager Kieran McKenna. Laatstgenoemde koos echter voor een verlenging bij zijn huidige club, waardoor Hürzeler als grootste gegadigde overbleef.

Hürzeler is geboren in de Verenigde Staten en staat sinds 2022 onder contract bij St. Pauli, met wie hij afgelopen seizoen kampioen werd op het tweede niveau van Duitsland. De coach kan volgend seizoen dus de jongste trainer ooit worden in de Premier League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.