OFFICIEEL: Twee voormalige JPL-pionnen moeten hun ploeg in Engeland verlaten

8 juni om 22:32

Het Premier League-seizoen is afgelopen en heel wat clubs zijn begonnen aan de voorbereidingen op de komende campagne. Verschillende clubs hebben ook afscheid genomen van enkele pionnen, wat ook goed kan uitkomen voor onze Belgische ploegen.

Er waren namelijk flink wat spelers die een aflopend contract hadden en dat niet verlengd zagen worden. Twee van die spelers hebben ook een verleden in ons land en kunnen dus mogelijke terugkeren naar de Belgische competitie.

De pion die het meest recent in onze competitie speelde, is Steven Alzate. De middenvelder werd de voorbije twee seizoenen uitgeleend aan Standard en kon moederclub Brighton & Hove Albion niet genoeg overtuigen om hem een nieuw contract aan te bieden. Hij kan komende zomer op zoek naar een nieuwe club.

Ervaren pion
Als een Belgische ploeg eerder een ervaren pion zoekt, kan het mogelijk terecht bij Cheikhou Kouyaté. De 34-jarige ex-speler van KV Kortrijk, RWDM en RSC Anderlecht speelde de voorbije tien seizoenen in Engeland en kwam recent uit voor Nottingham Forest.

Bij Nottingham Forest, dat hem in 2022 overnam van Crystal Palace, was hij vooral een invaller en kwam hij nooit echt vaak aan bod. Dit seizoen speelde hij veertien partijen voor Forest. Nu moet hij echter een nieuwe club vinden. Komt er een terugkeer naar België aan?

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.