EK-gangers uit de JPL

13 spelers uit de Jupiler Pro League op het EK 2024, Anderlecht is hofleverancier

8 juni om 19:00
Laatste update: 8 juni om 19:00

Het EK 2024 staat voor de deur. De Rode Duivels mikken er op een positieve uitschieter, maar ook bij andere landen zullen enkele bekende koppen rondlopen. VoetbalPrimeur.be overloopt de spelers uit de Jupiler Pro League die op de deelnemerslijst staan. 13 spelers uit de JPL haalden het EK 2024 in Duitsland. 

In de eerste plaats kijken we voor JPL-bloed uiteraard naar onze eigen nationale ploeg. Bondscoach Domenico Tedesco neemt drie spelers uit de JPL mee naar hetEK. Het gaat om het centrale verdedigingsduo van RSC Anderlecht: Zeno Debast en Jan Vertonghen. Daarnaast  is er nog Maxim De Cuyper. De linksachter van Club Brugge zag zijn puike prestaties beloond met een allereerste oproepingsbrief. 

Naast dat drietal valt er in de groep van de Rode Duivels nog wat bekend volk te herkennen. Bij KVC Westerlo kijken ze zeker uit naar Serhiy Sydorchuk, die zich met Oekraïne hoopt te plaatsen voor de knockout-fase. Waarschijnlijk wordt dat land de lastigste tegenstander voor de Duivels. Al zal Patrik Hrosovsky (KRC Genk) daar anders over denken. Hij zit bij de Slowaakse selectie. Overigens lopen er bij Roemenië, de laatste opponent, enkele figuren rond met een verleden in ons land, zoals Denis Dragus, Nicolae Stanciu en Razvan Marin.

Hoewel de titel te hoog gegrepen bleek, is RSC Anderlecht wel de Belgische hofleverancier op het EK. Daar mag het vooral de Deense keuzeheer voor bedanken. Met Thomas Delaney, Kasper Dolberg, Anders Dreyer en Kasper Schmeichel nam die de volledige Deense enclave van paars-wit mee. Vanuit Brugge vervoegt ook Andreas Skov Olsen zich bij die troepen.

Verder zijn er nog drie enkelingen die hun land zullen vertegenwoordigen. De Polen rekenen op Michal Skoras, die onder Nicky Hayen ontbolsterde bij Club Brugge. Heinz Lindner vervulde de rol van reservedoelman bij Union Saint-Gilloise en zal dat ook voor de Oostenrijkse nationale ploeg doen. Tot slot is het de droom van Andi Zeqiri (KRC Genk) om voor Zwitserland op het EK te scoren.