JPL-Denen kunnen vieren, Skov Olsen goed voor assist in winst tegen Noorwegen

8 juni om 21:31

Denemarken heeft de voorbereiding op het EK succesvol kunnen afsluiten. In de laatste oefenpartij wist het nog te overtuigen en slaagden de JPL-Denen erin om te winnen van Noorwegen: 3-1.

Bij Denemarken kregen we met Kasper Schmeichel (RSC Anderlecht) en Andreas Skov Olsen (Club Brugge) twee JPL-Denen in de basis te zien bij Denemarken. Terwijl Antonio Nusa (Club Brugge) zich ook mocht tonen bij Noorwegen.

Die laatste had het echter moeilijk en zag Denemarken al vroeg op voorsprong komen via Pierre-Emile Hojbjerg, die kon profiteren van goed werk van Skov Olsen. De Club Brugge-flankaanvaller toonde zich ook bij het tweede doelpunt door ploegmaat Jannik Vestergaard vanop hoekschop te bedienen: 2-0.

Noorwegen raakte maar niet door de Deense muur en tot bij Schmeichel. Ook Erling Haaland speelde een bijzonder anonieme partij, maar wist uiteindelijk toch twee keer te scoren in de tweede helft. Zijn eerste werd echter afgekeurd door de VAR, al zag hij zijn tweede treffer nog goedgekeurd worden. Invallers Thomas Delaney en Kasper Dolberg zagen het uiteindelijk nog 3-1 worden na een late treffer van Yussuf Poulsen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.