Orban misrekent zich en viert al voor zijn ploegmaats de kwalificatie van KAA Gent

Orban misrekent zich en viert al voor zijn ploegmaats de kwalificatie van KAA Gent

24-02-2023 00:01
12

KAA Gent heeft zich donderdag in de Conference League bij de laatste zestien genesteld. Dat kwam mede door Gift Orban, die tijdens de strafschoppen de Gentse kwalificatie iets te vroeg vierde en de lachers op zijn hand kreeg. 

Gent verloor de heenmatch met 1-0 van Qarabag. Donderdag won het thuis dan weer met het kleinste verschil van de ploeg uit Azerbeidzjan dankzij een treffer van Orban. Tijdens de verlengingen werd er niet meer gescoord dus moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Nadat Gent zijn eerste vier strafschoppen had benut, stopte Davy Roef de vierde strafschop van Qarabag. De Buffalo's stonden dus met 4-3 voor. Orban dacht dat de buit al binnen was en sprintte richting Roef en de fans van KAA Gent.

Na zijn inspanning van zo'n vijftig meter kreeg Orban door dat hij alleen aan het vieren was. Gent was immers toen nog niet zeker van de kwalificatie. Orban greep zich naar de haren en keerde terug naar zijn ploegmaats. Enkele seconden later mocht hij gelukkig wel echt vieren toen ook de vijfde strafschop van Gent tegen de touwen ging en Gent zich plaatste voor de volgende ronde van de Conference League.