Okon over zijn ontslag bij Club Brugge: Was Carl dan een idioot?

Okon over zijn ontslag bij Club Brugge: "Was Carl dan een idioot?"

17-02-2023 11:44
19

Eind vorig jaar werd coach Carl Hoefkens ontslagen bij Club Brugge. Ook zijn assistent Paul Okon moest vertrekken. Bij Humo reageert Okon op dat ontslag.  

"Uiteraard was ik het er niet mee eens", benadrukt Okon. "Carl heeft geweldig werk verricht, onder grote druk. Hij heeft de club een historische Champions League-kwalificatie bezorgd, die overigens al vaststond na vier speeldagen, zonder tegendoelpunt. Maar ik geef toe: de prestaties en de resultaten in de competitie waren niet altijd even goed."

Hoefkens kreeg onder meer kritiek omdat hij Roman Yaremchuk op de bank hield. "Romans situatie was simpel: conditioneel was hij niet in orde toen Club hem bij Benfica weghaalde. Hij was niet klaar voor zelfs maar twintig minuten topvoetbal met hoge intensiteit. Alle data ondersteunden dat. Trouwens, speelt Jaremtsjoek ondertussen? Scoort hij? Was Carl dan een idioot?"

Scott Parker, de opvolger van Hoefkens, kon voorlopig nog maar één keer winnen in de competitie. Zondag speelt Club de derby tegen Cercle Brugge.