Hazard, De Bruyne en meerdere bekende namen doneren shirts voor Turkije en Syrië

Hazard, De Bruyne en meerdere bekende namen doneren shirts voor Turkije en Syrië

14-02-2023 15:35

Rode Duivels Eden Hazard en Kevin De Bruyne doneren een gesigneerd voetbalshirt om zo financieel bij te dragen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. De actie is opgezet door de Turkse verdediger Merih Demiral.

Demiral heeft een beroep gedaan op zijn voetbal netwerk, om zo de slachtoffers in Turkije en Syrië extra te kunnen steunen. De verdediger van Sampdoria heeft de nodige bekende oud-teamgenoten en tegenstanders gevraagd om een gesigneerd shirt te doneren.

Demiral veilt de gesigneerde shirts vervolgens om zo een flink bedrag bij elkaar halen. Door zijn solidariteitsbetuiging heeft Demiral al 375.000 euro opgehaald. De Turkse verdediger verzekert dat de opbrengst van de veilingen in het aardbevingsgebied zal worden gebruikt, zo meldt RTBF.

De bekende voetballers die tot nu toe aan de actie hebben meegedaan zijn: Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala, Leonardo Bonucci, Alvaro Morata, Gianluigi Buffon, Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Lionel Messi, Kylian Mbappé, Neymar, Karim Benzema, Erling Haaland, Antoine Griezmann, Ilkay Gündogan en Harry Kane.