Gentse fans protesteren, club in crisismodus: Gewoon niet goed genoeg

Gentse fans protesteren, club in crisismodus: "Gewoon niet goed genoeg"

20-10-2022 07:00
27

Ook tegen Union liep het fout af voor KAA Gent, dat met 2-0 onderuit ging tegen de Brusselaars. Niet naar de zin van de bezoekende fans, die na de partij verhaal gingen halen bij de ploeg.

Voor heel wat fans van Gent was het de nederlaag te veel. "De uitnederlaag in Stockholm lag hen ook nog op de maag", reageerde Sven Kums achteraf bij Het Nieuwsblad. "Heel veel supporters namen op de koop toe een halve of zelfs ganse dag verlof op om hier te zijn. Dan is het extra zuur dat je hier verliest, ook al is een nederlaag tegen Union geen schande", klinkt het.

Peter Balette ging na de partij in gesprek met de eigen achterban, maar zocht ook geen excuses. "Dit is een verdiende nederlaag", aldus de assistent-trainer. "We waren gewoon niet scherp genoeg en als je ruimte geeft aan Union, geef je ook kansen weg. Na rust begonnen we met een goede mentaliteit. Die rode kaart nekt ons. Hun tweede doelpunt deed vervolgens de deur dicht", klinkt het.

Dat het beter moet, beseft ook jeugdproduct Matisse Samoise. Hij stond zelf jaren in de spionkop en zit nu hoe de toeschouwers amper nog kunnen genieten. "Het is normaal dat onze fans gefrustreerd zijn. Het is niet dat wij alles geven maar ik begrijp dat het extra vervelend is als je verlof moet nemen om hier te zijn. Het was gewoon niet goed genoeg", besloot hij.