Nurio kende moeilijke periodes bij Gent en gaat nu voor de grote doorbraak

Nurio kende moeilijke periodes bij Gent en gaat nu voor de grote doorbraak

19-10-2022 16:01
5

KAA Gent heeft de laatste jaren stevig geïnvesteerd in de kern en pakte vooral in de zomer van 2020 uit. Het betaalde toen maar liefst zes miljoen euro voor Nurio, die nooit echt helemaal wist te overtuigen. Nu wil de ex-speler van Charleroi zich helemaal in de basis werken bij Gent.

Nurio werd zoals wel vaker bij KAA Gent met de hulp van makelaar Mogi Bayat weggehaald van Charleroi, dat zo'n zes miljoen euro wist te vangen. De flankspeler had het echter moeilijk en kon zich nooit echt in de basis werken. Nu hoopt hij zich stilaan op zijn doorbraak.

Dat hij nog niet naar behoren presteerde, beseft Nurio ook. "Als ik naar mijn tijd bij AA Gent kijk, dan was ik nog niet consistent genoeg", zegt de Angolees. "Ik sukkelde dit seizoen al met een blessure en Alessio deed het ook goed op links. Nu voel ik me prima. We hebben Union bestudeerd en gaan voor een goed resultaat", klonk het op zijn persconferentie deze week.

Tot dusver kwam Nurio negentig keer uit voor Gent. Daarin was de verdediger goed voor vijf doelpunten en zes assists. Bij de Buffalo's heeft hij nog een contract tot medio 2024.