Okumu over KAA Gent: Ik hoop dat de club niet egoïstisch wordt

Okumu over KAA Gent: "Ik hoop dat de club niet egoïstisch wordt"

13-10-2022 11:44
7

KAA Gent speelt donderdagavond in de Conference League tegen Djurgardens IF. Het rekent daar ook op Joseph Okumu. De Keniaanse verdediger zag afgelopen zomer een transfer in rook opgaan. 

KAA Gent vroeg maar liefst vijftien miljoen euro voor Okumu. "Vier jaar geleden ploeterde ik nog, nu bieden ze miljoenen voor mij", aldus Okumu bij Het Nieuwsblad. "Ik snap nu wel dat Gent een hoger doel had: meespelen voor het kampioenschap. Dat vind ik zelf ook interessanter dan elders drie keer zoveel verdienen en er voor de rest gewoon zitten. Ik hoop alleen dat de club nooit egoïstisch wordt en op een dag alleen kijkt naar het eigenbelang."

Okumu stond in de belangstelling van Leicester City en AS Monaco. "Maar niet alle puzzelstukjes vielen in elkaar en het moet kloppen. No problem. Ik heb hier nog een contract, een salaris. Stel dat ik teleurgesteld ben en mezelf inprent dat ik al het niveau voor Monaco of Leicester heb. Dan zit ik nu slechts bij Gent. Dan begin je neer te kijken op de mensen hier. Dat wil ik nooit."

Okumu heeft overigens ook in Zweden gespeeld. KAA Gent haalde hem daar voor 3,5 miljoen euro weg bij IF Elfsborg.