Verheyen haalt Anderlecht-speler Diawara onderuit: Slechtste van allemaal

Verheyen haalt Anderlecht-speler Diawara onderuit: "Slechtste van allemaal"

06-10-2022 21:29
62

RSC Anderlecht ging donderdag met het kleinste verschil onderuit en verloor met 0-1 van West Ham United. Na de partij was Gert Verheyen bijzonder streng voor één man: Amadou Diawara.

De middenvelder kreeg van Felice Mazzu nog eens de kans om zich te tonen, maar wist niet te overtuigen. Op de koop toe ging hij volgens Gert Verheyen ook in de fout bij de 0-1 van Scamacca. "In heel die fase sjokt hij terug en hij heeft niet die agressiviteit die nodig is voor een defensieve middenvelder. Hoedt stapt uit, maar de grote fout ligt bij Diawara", klink het bij Sporza.

Volgens de analist kwam Diawara niet met de juiste mentaliteit voor de dag tegen West Ham. "Hij speelde zo de hele wedstrijd en is totaal niet bij de les. Hij speelde totaal zonder gif. Als ik dan andere jongens zie, dan zie ik toch een gebrek aan intensiteit. Hij is de slechtste van allemaal", is Verheyen streng.

De middenvelder heeft zich moeilijk om zich in de basis te werken bij Anderlecht en zal volgens Verheyen coach Mazzu nu ook niet overtuigd hebben. "Diawara verloor alle duels en misschien is hij fysiek niet in orde, maar zo kan hij niet in de ploeg staan. Als trainer is dat om gek van te worden, als je een speler zo ziet verdedigen bij een tegengoal", besluit Verheyen.