Ontdekking rond dood Sala: Piloot wist dat er iets mis was met het vliegtuig

Ontdekking rond dood Sala: Piloot wist dat er iets mis was met het vliegtuig

22 september - 15:10 Laatste update: 15:18
6

Op 21 januari 2019 sloeg het noodlot toe voor Emiliano Sala. De Argentijnse spits reisde met het vliegtuig om zijn transfer van Nantes naar Cardiff City af te ronden, maar het vliegtuig zo crashen. Volgens de BBC wist de piloot dat er iets mis was het het vliegtuig.

De BBC heeft een nieuwe ontdekking gedaan rond het overlijden van Sala. Het kreeg namelijk een audiofragment in handen waaruit blijkt dat de piloot van het vliegtuig wist dat het vliegtuig niet deugde. Het vliegtuig stortte neer en Sala en piloot David Ibbotson, die géén vlieglicentie om betalende bezoekers te vervoeren zou hebben, kwamen om het leven. 

"Ze vertrouwen mij in de missie om hem naar Engeland te krijgen. Meestal heb ik mijn reddingsvest tussen de stoelen, maar morgen draag ik het, dat is zeker", zo wordt de piloot geciteerd. Ibbotson merkte op dat het linkerrempedaal niet in orde zou zijn nadat hij landde op het vliegveld van Nantes.

"Ik hoorde ineens een knal en dacht bij mezelf: wat is er aan de hand? Dus ik controleerde de instellingen. Alles bleek in orde en het vliegtuig vloog nog steeds, maar het trok mijn aandacht. Ik landde op Nantes en wilde links afslaan, maar er was geen linkerrempedaal. Ik dacht: dit vliegtuig moet terug de hangaar in."

"Ik zit nu op een vliegtuig dat lijkt alsof het op instorten staat", zei Emiliano Sala zelf. "Als je de komende anderhalf uur niets van mij hoort.. ik weet niet of iemand naar me zal zoeken, omdat ze me niet zullen vinden. Man, ik ben zo bang.."

Het British Air Accidents Investigation Bureau publiceerde in maart 2020 een rapport. Het lichaam van de piloot werd nooit teruggevonden. Sala's lichaam werd teruggevonden in het vliegtuig. Uit onderzoek bleek dat Sala uiteindelijk door vergiftiging van koolmonoxide om het leven zou zijn gekomen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie