Vermoedelijke elf: Aanwinsten Onyedika en Yaremchuk starten niet tegen Leverkusen

Vermoedelijke elf: Aanwinsten Onyedika en Yaremchuk starten niet tegen Leverkusen

07-09-2022 14:00
12

De eerste opdracht van Club Brugge in de Champions League 2022-2023 is meteen een erg belangrijke. Thuis tegen Bayer Leverkusen lijkt de Belgische landskampioen haast verplicht om punten te oogsten, wil het van een geslaagde start spreken. Dedryk Boyata moet daar hoogstwaarschijnlijk bij helpen.

In aanloop naar de openingswedstrijd in groep B komt Het Nieuwsblad met de vermoedelijke opstellingen naar buiten. Carl Hoefkens heeft een ruime keuze, maar zal balen dat Clinton Mata niet beschikbaar is. Die wordt toch beschouwd als een absolute steunpilaar bij Club. Rode Duivel Boyata, deze zomer overgestapt van Hertha Berlijn, moet hem vervangen. Als dat inderdaad het geval is, zou het pas zijn eerste basisplaats betekenen. Tot dusver viel hij twee maal in.

Voor het overige zou Hoefkens voor de namen kiezen die de voorbije weken enkele goede resultaten hebben neergezet, inclusief de negentienjarige Abakar Sylla. Dat betekent dat recordaanwinst Roman Yaremchuk ook in de Champions League in eerste instantie vrede moet nemen met een rol als invaller. Het duo Ferran Jutgla - Kamal Sowah krijgt het vertrouwen. Ook Raphael Onyedika zal moeten toekijken. Hij stond afgelopen weekend nochtans in de basis.

Voor Leverkusen staat er mogelijk nóg meer druk op de ketel in Jan Breydel. De Duitse subtopper is immers dramatisch aan de Bundesliga begonnen: na vijf speeldagen staat de teller op drie punten. Een opsteker is dus welkom ... Trainer Gerardo Seoane blijft niettemin vertrouwen op zijn aanvallende filosofie. Met onder meer Jeremie Frimpong, Moussa Diaby, Callum Hudson-Odoi en Patrick Schick beschikt hij over heel wat stootkracht en snelheid. Die aanpak loonde de voorbije twee wedstrijden overigens ook (gedeeltelijk), want daarin maakte Leverkusen vijf doelpunten.

Opstelling Club Brugge: Mignolet - Boyata, Mechele, Sylla - Skov Olsen, Nielsen, Odoi, Vanaken, Meijer - Sowah, Jutgla

Opstelling Bayer Leverkusen: Hradecky - Frimpong, Kossounou, Tah, Hincapié - Andrich, Aranguis - Diaby, Axmoun, Hudson-Odoi - Schick

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s