Hoedt maakt geen goede beurt bij Anderlecht: Dat moet een leider zijn?

Hoedt maakt geen goede beurt bij Anderlecht: "Dat moet een leider zijn?"

29-08-2022 22:00 Laatste update: 22:01
18

Na de kwalificatie voor de Conference League kreeg RSC Anderlecht een domper te verwerken en ging het onderuit tegen Union. In die nederlaag wist ook Wesley Hoedt weinig indruk te maken.

Achterin had de Nederlander het moeilijk met Dante Vanzeir en Victor Boniface en zag hij de rivalen van Union twee keer scoren. In het slotkwartier besloot Felice Mazzu ook om over te schakelen op een viermansdefensie en Hoedt van het veld te halen. Dat was echter niet naar de zin van de verdediger.

Nadat hij van het veld werd gehaald maakte de verdediger heel wat misbaar en nam hij hoofdschuddend een plekje op de bank. Een reactie die op maar weinig steun kon rekenen van onder andere Wesley Sonck en Peter Vandenbempt.

"Zo'n ervaren speler moet gewoon begrijpen dat je zo'n wissel doet om een offensieve naam erbij te zetten", gaf Sonck nog aan bij Eleven Sports. Ook Vandenbempt begreep maar weinig van de reactie van Hoedt. "Ik neem aan dat Hoedt vandaag flink de oren wordt gewassen", klonk het bij Sporza.

"Dat was ook een dieptepunt. Zoveel misbaar nadat hij een zwakke wedstrijd had gespeeld en logisch werd gewisseld. Een blik vol misprijzen en nog wat gebaartjes naar Mazzu. Dat moet dan een leider in de kleedkamer zijn? Neen, fout", besloot hij.