Deschacht tevreden met uitspraken Mazzu: 'Heb ik van Kompany nooit gehoord'

Deschacht tevreden met uitspraken Mazzu: 'Heb ik van Kompany nooit gehoord'

24-07-2022 18:23
21

Met Felice Mazzu heeft RSC Anderlecht een nieuwe trainer in huis gehaald. Een trainer die de club weer aan prijzen moet helpen. Icoon Olivier Deschacht is alvast tevreden met de beslissing van paars-wit om Mazzu in huis te halen.

"Een terechte keuze", begint Deschacht bij Eleven Sports. "Hij had vorig seizoen eigenlijk al kampioen moeten worden met Union, waarmee hij in de Play-Offs twee keer beter was dan Club Brugge. Het kon toen anders afgelopen zijn", geeft hij aan.

Met Mazzu komt er alvast een coach die anders zal gaan voetballen dan Kompany, weet ook Deschacht. "Hij heeft alleszins een nieuw spelsysteem ingevoerd. Mazzu zal voor realistischer voetbal gaan zorgen, maar met meer vrijheid voor de aanvallers. Dat lag onder Kompany wel anders", geeft de analist aan.

En Mazzu is ook om één reden gehaald: prijzen pakken. Mazzu verbergt ook niet dat hij kampioen wil worden met de Brusselaars. "Het is vier jaar geleden dat ik zoiets nog gehoord heb van een trainer hier", gaat Deschacht verder. De woorden 'project' en 'geduld' hoor ik niet meer en daar ben ik bijzonder blij om", besluit hij.