Clement zag Schreuder weinig veranderen bij Club Brugge: Heb ik ook gedaan

Clement zag Schreuder weinig veranderen bij Club Brugge: "Heb ik ook gedaan"

21-07-2022 14:11 Laatste update: 14:13
28

Club Brugge slaagde er afgelopen seizoen in om ondanks een grote achterstand op Union zich toch tot kampioen te kronen. Met coach Alfred Schreuder en zonder Philippe Clement. Zorgde die trainerswissel ook voor de titel?

Simon Mignolet gaf al aan dat de trainerswissel misschien wel de reden was waarom Club Brugge uiteindelijk nog de titel kon pakken. Clement spreekt andere taal. "Uiteindelijk denk ik niet dat Schreuder zoveel zaken heeft veranderd", begint hij bij Sport/Voetbalmagazine.

Al ziet de trainer van AS Monaco één grote verandering: de vier nieuwelingen."Adamyan was zeer belangrijk, Skov Olsen en Buchanan eveneens en je kan alleen maar bewondering hebben voor wat Odoi presteerde. Heel wat sleutelspelers op een sleutelpositie. Die misten we in de heenronde", geeft Clement nog mee.

Op het veld zag Clement, ondanks die nieuwelingen, minder veranderingen bij Club Brugge. "In het spel was er niet zo'n groot verschil. Ik heb het systeem van Club Brugge ook veranderd. Ook ik heb soms een 3-5-2 gebruikt", besluit Clement.