'Aké niet naar Chelsea, verdediger krijgt plots belangrijke rol bij Man City'

'Aké niet naar Chelsea, verdediger krijgt plots belangrijke rol bij Man City'

15-07-2022 13:40

Nathan Aké blijft tegen alle verwachting in bij Manchester City, meldt The Athletic. De centrumverdediger was hard op weg naar Chelsea, maar The Blues zijn niet met het juiste bedrag over de brug gekomen.

City was nooit van plan om Aké te verkopen, klinkt het. De club wilde meedenken als het juiste bod op tafel kwam, maar Chelsea was naar verluidt te terughoudend in de onderhandelingen. The Blues wilden 53 miljoen euro neerleggen voor de 27-voudig Oranje-international. Dit was niet genoeg voor City.

Aké is naar verluidt blij om in Manchester te blijven. De Nederlander speelt een 'sleutelrol' in de plannen van manager Pep Guardiola. Daarnaast zou Aké behouden moeten blijven, omdat hij in de breedte een belangrijke schakel is voor het elftal. Wanneer het wel tot een akkoord was gekomen, zou hij aan zijn tweede termijn op Stamford Bridge beginnen. In 2017 vertrok hij voor 23 miljoen euro naar Bournemouth.

Chelsea zit niet stil na de afwijzing van City en heeft meerdere ijzers in het vuur. De club gaat op korte termijn Kalidou Koulibaly presenteren. Daarnaast hoopt Chelsea Presnel Kimpembe los te weken bij Paris Saint-Germain.