Storck bekijkt glas halfvol: Tijd bij Genk was zéér positief voor beide partijen

Storck bekijkt glas halfvol: "Tijd bij Genk was zéér positief voor beide partijen"

14-06-2022 18:42

Bernd Storck heeft slechts een half jaar lang zijn kunnen mogen tonen bij een Belgische topclub. In dienst van KRC Genk slaagde hij er niet meer in om de Champions Play-Off te halen, nadat hij in het najaar van 2021 overnam van de ontslagen John van den Brom. Toch vindt de Duitser niet dat hij gefaald heeft in Limburg, wel integendeel.

Inmiddels is Storck aan de slag bij KAS Eupen, aangezien zijn contract in Genk niet verlengd werd. Zelfs in de Europe Play-Off slaagde de vicekampioen van het jaar voordien er onvoldoende in om zich te onderscheiden. Een Europees ticket zat er dan ook nooit écht in. In Storck's ogen is de analyse echter overwegend gunstig. "“Ik blik met een positief gevoel terug op mijn tijd in Genk", laat hij optekenen bij Het Nieuwsblad.

Om die bewering te staven, verwijst Storck vooral naar ... zijn voorganger. "In mijn zes maanden heb ik betere resultaten geboekt in vergelijking met de periode voor mijn komst", deelt hij een steekje uit aan van den Brom. Hoewel daar geen tastbare topresultaten uit voortgevloeid zijn, luidt de conclusie volgens Storck als volgt: "Mijn tijd bij Genk was dus zéér positief voor beide partijen."

Niettemin staat de trainer intussen niet meer voor de groep in Genk, maar heeft hij zijn heil moeten zoeken in de Oostkantons. Naar eigen zeggen beslisten hijzelf en het Genkse bestuur dat in samenspraak. "Zij hadden hun ideeën over de toekomst, ik had de mijne. Maar alles is op een uiterst professionele manier afgehandeld", verzekert Storck.