Sergio Gomez over toekomst bij Anderlecht: “Hangt niet alleen van mij af”

Sergio Gomez over toekomst bij Anderlecht: “Hangt niet alleen van mij af”

07-05-2022 09:26
11

Sergio Gomez is dit seizoen één van de sterkhouders bij RSC Anderlecht. De Spanjaard gaf een interview aan Het Nieuwsblad en liet zich onder meer uit over zijn toekomst bij paars-wit.

Sergio Gomez wil blijven. Dit seizoen werd hij door Vincent Kompany omgetoverd tot polyvalente linksback. “Ik heb een contract bij Anderlecht tot 2025 en wil me daar gerust aan houden. Mijn toekomst hangt ook niet af van Champions League of Conference League volgend seizoen. Ik voel me goed in België en leerde al veel bij. Ik wil blijven, maar dat hangt niet alleen van mij af. Ik weet niet welke opties de club zal hebben.”

Toch droomt de Spanjaard nog van FC Barcelona. “Elke speler droomt van Barça. Ik ben er acht jaar opgeleid en heb er geknokt voor mijn plaats. Met Xavi als coach krijgen jongeren er nu weer meer kansen en de spelstijl is opnieuw duidelijk. Maar het niveau in Spanje is hoog. Zie hoe ver Villarreal raakte in de Champions League. Ik kan maar hopen dat ik ooit nog eens in aanmerking kom voor Barcelona.”