Mazzu: “We mogen niet zelfvoldaan zijn en onszelf niet beter wanen dan we zijn”

Mazzu: “We mogen niet zelfvoldaan zijn en onszelf niet beter wanen dan we zijn”

25-04-2022 21:00 Laatste update: 21:12

Union Saint-Gilloise heeft de Champions Play-Off ingezet met een derbyzege tegen RSC Anderlecht. Daardoor behouden de troepen van Felice Mazzu drie punten voor op eerste achtervolger Club Brugge. Na de wedstrijd zette een tevreden Felice Mazzu zoals altijd de voetjes op de grond.

Na de 3-1 winst van Union analyseerde Mazzu de wedstrijd, zo citeerde de Brusselse club haar coach via haar webstek: "In de eerste twintig tot vijfentwintig minuten, voerden we ons plan perfect uit.” Daarmee wees Mazzu op het druk zetten en kansen creëren van bij het begin. Nadat de Unionisten al na twaalf minuten op een dubbele voorsprong stonden, reageerde Anderlecht nog voor het halfuur met een aansluitingstreffer. “Na de 2-1 hadden we wat meer problemen, maar het team heeft het goed aangepakt en de situatie rechtgezet.”

Door de overwinning in de Brusselse derby staat Union nu tien punten voor op de buren uit Anderlecht en op Antwerp. Ook Club Brugge wist uit te lopen op de nummer drie en vier waardoor Union en Club de beste papieren hebben in de titelrace. “Het belangrijkste zal het mentale aspect zijn”, zei Mazzu. “We zullen in staat moeten zijn om om te gaan met de sfeer die rond ons hangt”, daarmee wees de coach van Union op de steeds hogere verwachtingen die er bij de titelrace horen. “We mogen niet zelfvoldaan zijn en onszelf niet beter wanen dan we zijn”, concludeerde Mazzu. 

Union trekt op speeldag 2 van de Champions Play-Offs naar de Bosuil waar Antwerp FC wacht, terwijl Club Brugge naar Brussel afzakt voor de kraker tegen Anderlecht.