Liverpool wint League Cup na een bloedstollende penaltyreeks

27-02-2022 20:30
8

De League Cup van dit seizoen is een prooi geworden voor Liverpool. The Reds maakten tijdens de finale op een volgepakt Wembley na vier afgekeurde treffers en een strafschoppenserie het verschil tegen Chelsea: de ingevallen keeper Kepa Arrizabalaga werd uiteindelijk de schlemiel van de avond.

Dat het na negentig enerverende minuten nog 0-0 stond, was een klein wonder. Liverpool-doelman Caoimhín Kelleher kreeg tijdens de eindstrijd een kans en moest Christian Pulisic al vroeg van scoren houden. Kort na rust trof Mason Mount de paal namens Chelsea. Aan de overkant vond Sadio Mané landgenoot Édouard Mendy op zijn weg en werd een zeker lijkende Liverpool-treffer voorkomen. Na een uur spelen werd de Chelsea-doelman wel geklopt door Mohamed Salah, maar wist Thiago Silva nog redding te brengen op de lijn.

Kort daarna werd de ban alsnog gebroken: Fabinho gaf het laatste zetje, nadat Mané de bal voor had gekopt. De VAR zag echter dat Virgil van Dijk in buitenspelpositie Reece James tegenhield en keurde het doelpunt af. Nadat Luis Díaz ook op Mendy stuitte, Kai Havertz aan de andere kant een goal afgekeurd zag worden, Chelsea overeind bleef bij een volgende scrimmage en ook Van Dijk niet langs Mendy kwam, bleek een verlenging onafwendbaar.

Tijdens de toegevoegde tijd begon de vermoeidheid een rol te spelen, al werden er nóg twee treffers van Chelsea afgekeurd: Romelu Lukaku passeerde Kelleher, maar stond zeer nipt buitenspel, hetzelfde gold voor Havertz. Toen uitblinker Mendy werd vervangen door Kepa, was het tijd voor de strafschoppenreeks.

Daarin pakte Fabinho uit met een panenka, scoorde Van Dijk ook en maakten beide teams tot 10-10 (!) geen fout. Beide keepers moesten dus ook aanleggen: Kelleher hield zijn zenuwen ook in bedwang, maar uitgerekend Kepa tekende voor de fatale misser.