De aanstelling van Vanderhaeghe wekt toch wat argwaan op

"De aanstelling van Vanderhaeghe wekt toch wat argwaan op"

14-02-2022 12:45
1

Yves Vanderhaeghe is terug bij KV Oostende. Hij werd vorige week aangesteld als T1. Peter Vandenbempt hoopt vooral dat Vanderhaeghe geen tussenpaus wordt. 

KV Oostende moest namelijk lang wachten op een nieuwe coach. "Het is wat mij betreft een aanstelling die toch wat argwaan wekt", klinkt het bij Sporza. "Vooral de uitleg die CEO Ganaye gaf: hij vertelde dat ze Vanderhaeghe van zeer nabij hadden gevolgd toen hij bij Cercle zat. Dan is het toch raar dat ze er eerst nog een hele maand over gedaan hebben om die coach van hun dromen aan te stellen, dat laat toch vermoeden dat ze eerst overal iets anders hebben gezocht."

Vandenbempt hoopt nu dat Vanderhaeghe écht een kans krijgt. "Ik vind het heel goed voor alle duidelijkheid dat KVO met Vanderhaeghe opnieuw een Belgische keuze heeft gemaakt. Maar ik ben wel benieuwd of het een echte en eerlijke kans is met het oog op volgend seizoen. Ik ben benieuwd, want Vanderhaeghe verdient het om niet zomaar een wegwerpinterimaris te zijn in afwachting van alweer een databuitenlander."

Vanderhaeghe moet bij KV Oostende vooral het behoud verzekeren. Zaterdag zit hij op de bank voor een clash met Standard.