Spaanse geruchten: Barça maakt 70 miljoen vrij voor Braziliaanse toptalenten

Spaanse geruchten: Barça maakt 70 miljoen vrij voor Braziliaanse toptalenten

10-02-2022 17:33
6

Opvallend transfernieuws uit Spanje: volgens Diario Sport staat FC Barcelona op het punt zeventig miljoen euro uit te geven aan twee toptalenten uit Brazilië.

Barça kampt volgens clubpresident Joan Laporta met een schuld van 1,35 miljard euro, maar de clubleiding roert zich nadrukkelijk op de transfermarkt. Na de komst van Ferran Torres (55 miljoen), Pierre-Emerick Aubameyang (transfervrij), Dani Alves (transfervrij) en Adama Traoré (huur met optie tot koop van dertig miljoen euro), zet Barcelona nu in op twee Braziliaanse talenten: de achttienjarige Kaiky Fernandes en zeventienjarige Ángelo Gabriel.

Santos kampt net als Barcelona met een megaschuld en staat open voor een vertrek van de kroonjuwelen. In totaal moeten Kaiky en Gabriel een slordige zeventig miljoen euro kosten. Barça zou zo snel mogelijk willen toeslaan, omdat Real Madrid ook op de loer ligt en al eerder de strijd om Vinícius Júnior en Rodrygo Goes won.

Kaiky is een centrale verdediger, die in zijn eerste profseizoen bijna alle wedstrijden speelde namens Santos. Hij werd vorig jaar nog in verband gebracht met Ajax. Braziliaanse media vergelijken de talentvolle verdediger met Marquinhos (Paris Saint-Germain). Gabriel is een dribbelende vleugelaanvaller, die zou denken aan een combinatie tussen Robinho en Neymar. Het is de bedoeling dat ze in de zomer naar Spanje verhuizen.