Monaco jubelt om Clement: Eén van meest in het oog springende coaches in Europa

Monaco jubelt om Clement: "Eén van meest in het oog springende coaches in Europa"

04-01-2022 09:28
7

Philippe Clement heeft zijn overstap naar een grote competitie helemaal beet. Bij AS Monaco ondertekende de succestrainer van KRC Genk en nadien Club Brugge een contract voor drie jaar. Tot tevredenheid van beide partijen, zo laat Paul Mitchell duidelijk verstaan.

Mitchell is een Engelse oud-voetballer die dezer dagen zijn brood verdient als sportief directeur bij Monaco. "We zijn verheugd dat Clement AS Monaco vervoegt om zijn briljante loopbaan verder te zetten", klinkt hij lyrisch op de clubwebsite van de Monegasken. Mitchell noemt Clement een moderne trainer, die zijn elftal "met veel intensiteit en durf" op de mat brengt.

Volgens hem is Clement "één van de meest in het oog springende trainers uit Europa van de voorbije jaren". Vooral de combinatie van werken met beloftevolle spelers en tegelijk prijzen pakken viel enorm in de smaak in het Prinsdom. "We zijn er zeker van dat de solide basis die wij al achttien maanden lang gelegd hebben samen met de winnaarsmentaliteit en het leiderschap van Clement ons sportieve project naar een hoger niveau zullen tillen", besluit Mitchell optimistisch.