Courtois heeft corona achter zich gelaten: 'Wacht op antwoord van autoriteiten'

Courtois heeft corona achter zich gelaten: 'Wacht op antwoord van autoriteiten'

30-12-2021 16:28 Laatste update: 16:41

Het was ongetwijfeld even schrikken voor de fans van Real Madrid: Thibaut Courtois bleek woensdag besmet met het coronavirus. Een dag later ziet de werkelijheid er echter helemaal anders uit. De Rode Duivel zou intussen weer klaar voor de dienst zijn, al moet dat nog uitgeklaard worden door de bevoegde instanties.

Courtois is dit seizoen misschien wel de meest bepalende speler bij Real, dat zonder echt te schitteren aan kop gaat van La Liga. Het zag er echter naar uit dat De Koninklijke het nieuwe jaar zou induiken zónder haar vaste nummer één. Een positieve coronatest leek roet in het eten te strooien voor het duel van zondag, wanneer een bezoek aan Getafe 2022 inluidt.

Tot een afwezigheid hoeft het dan toch niet te komen. Via zijn sociale media maakt Courtois deze donderdag bekend dat hij intussen twee negatieve PCR-tests heeft afgenomen bij zichzelf. In principe zou hij dus weer in aanmerking moeten komen voor de match in Getafe, al wacht de doelman nog op antwoord van de autoriteiten. Tot nu toe miste Courtois nog geen minuut in La Liga.