'Die mislukking bij KRC Genk heeft me veel geleerd'

'Die mislukking bij KRC Genk heeft me veel geleerd'

18-11-2021 20:00

Felice Mazzu beleeft momenteel de tijd van zijn leven en is met Union bezig aan een uitstekend seizoen. Hij staat bovenaan het klassement en mag stiekem dromen van Play-Off 1 (of zelfs meer). Zo haalt Mazzu toch een beetje zijn gram na een moeilijke periode bij KRC Genk.

Vooraleer hij bij Union aan de slag ging, was hij actief als trainer van Genk. Dat werd echter geen succes en werd hij al snel bedankt voor bewezen diensten. Toch ziet Mazzu die periode als een verrijking. "Ik had nog nooit zo'n grote introspectie gedaan", vertelt Mazzu in Sport/Voetbalmagazine.

Mazzu gelooft dat hij uit die periode ontzettend veel heeft geleerd. "Ik denk die dat mislukking bij Genk me toegelaten heeft om het voetbal beter te begrijpen", legt de trainer van Union uit.

"Ik was lange tijd een grote naïeveling, die dacht dat alles rozengeur en maneschijn was. Dat is ergens normaal. Ik ben zonder ervaring in het voetbal gerold, ik heb dus mijn job moeten leren en dat kost tijd", aldus Mazzu.

De trainer begon aan zijn carrière als T1 in 2009 bij Tubeke en trok daarna richting WS Woluwe. Uiteindelijk werd hij trainer van Charleroi, waar hij wist te imponeren als trainer en zich in de kijker speelde van Genk. Dat werd geen succes, maar bij Union beleeft de coach nu hoogdagen.