Scheidsrechterbaas is tevreden over de refs en wil 'streng optreden' tegen protest

Scheidsrechterbaas is tevreden over de refs en wil 'streng optreden' tegen protest

17-11-2021 21:23 Laatste update: 21:25
23

De voorbije weken, maanden en jaren was er flink wat kritiek op onze Belgische scheidsrechters. Heel wat mensen willen grote veranderingen zien, maar hun baas Bertrand Layec ziet het helemaal anders. De technisch directeur van het scheidsrechtersdepartement is tevreden over de gang van zaken.

Woensdag stond er een vergadering op het programma waarin onder andere Layec te woord stond. Onze Belgische scheidsrechters kregen recent flink wat kritiek, maar Layec blijft positief. "Het kan altijd beter, maar over het algemeen ben ik tevreden over mijn groep", citeert Sporza de Fransman.

Volgens hem ziet de toekomst er ook goed uit, met enkele jonge scheidsrechters. "We zitten in een interessante dynamiek", klinkt het. "Deze generatie werkt samen, zonder dat er iemand achterblijft. Iedereen is op de trein gesprongen en ik ben verbaasd over het geleverde werk van al onze arbiters."

Protest
Dat er heel wat kritiek is op de scheidsrechters, kan Layec moeilijk accepteren. Wie te hevig protesteert moet voortaan dan ook een straf vrezen. "Protest kunnen we niet accepteren. De energie die daarin kruipt, kan niet naar het nemen van de juiste beslissingen gaan", vertelt Layec.

"Er was jarenlang laksheid, maar dit seizoen is het een hoofddoel om alles wat de autoriteit van de scheidsrechter in vraag stelt te beteugelen. Ik heb gevraagd om daar heel streng in te zijn. Iets uitleggen accepteren we, maar alleen met respect."