De Bruyne brengt Solskjaer in verlegenheid: Training van tien minuten

De Bruyne brengt Solskjaer in verlegenheid: "Training van tien minuten"

12-11-2021 13:30
2

Kevin De Bruyne heeft Manchester United-manager Ole Gunner Solskjaer in verlegenheid gebracht. De Rode Duivel vertelt dat Pep Guardiola zijn spelers amper tactisch liet trainen in de aanloop naar de stadsderby.

"De dag voor een wedstrijd doen we altijd een tactische training, gebaseerd op de speelstijl van de tegenstander. Voor de wedstrijd tegen United zei Pep: We weten niet hoe ze gaan spelen: vijf achterin, een diamant op het middenveld, drie in de aanval... We gaan het zien. Na tien minuten was de training klaar", vertelt De Bruyne in de podcast MIDMID van Play Sports. "Gelukkig kwam alles goed."

De uitspraken van De Bruyne worden gretig opgepikt in Engeland, nu Solskjaer zwaar onder druk staat. Eén van de kritiekpunt is dat hij geen helder tactisch plan heeft. Manchester City had zaterdag geen kind aan Manchester United, dat kansloos verloor (0-2). Veelzeggend: David de Gea werd vaker dan City-keeper Ederson onder vuur genomen door spelers van United. Solskjaer mag voorlopig aanblijven op Old Trafford.