De Bruyne over De Ketelaere: Ik heb dat ook meegemaakt

De Bruyne over De Ketelaere: "Ik heb dat ook meegemaakt"

11-11-2021 19:20
1

Kevin De Bruyne was afgelopen donderdag te gast bij de voetbalpodcast MIDMID en daarin had hij het onder andere over de Rode Duivels en over Charles De Ketelaere.

In het gesprek werd aan De Bruyne gevraagd of hij nog steeds achter zijn uitspraak staat dat de Rode Duivels geen 22 toppers hebben. "We moeten toegeven dat onze ploeg niet zo sterk is als Frankrijk en Engeland", zei De Bruyne, "We zijn al enkele spelers kwijtgeraakt de afgelopen jaren en dan is het moeilijker om te winnen van topploegen." 

"2018 was het moment"
De middenvelder van Manchester City sprak zich ook uit over de afgelopen toernooien waarop hij met de Rode Duivels speelde. "2018 was het moment om te winnen", zei De Bruyne die eraan toevoegde dat hij het raar vond om na dat WK te vieren op de Grote Markt in Brussel. "Dat was raar, want we hadden niet gewonnen." Verder sprak hij ook zijn toekomstplannen bij de Rode Duivels uit. De Bruyne zei dat hij 100 caps wil halen bij de nationale ploeg. "Als ik fitter was geweest, had ik er nu al meer dan 100 gespeeld."

Charles De Ketelaere
Ook over Charles De Ketelaere liet De Bruyne zich uit. De Ketelaere is momenteel zijn ploegmaat bij de Rode Duivels. "Ik vind hem een hele goede speler, maar ik heb nog niet zo vaak tegen hem gespeeld", aldus De Bruyne. De afgelopen weken stonden De Ketelaere en De Bruyne twee keer tegenover elkaar in de Champions League. De Bruyne wees erop dat het in zulke wedstrijden moeilijk is om echt goed te zijn als jongeling. "Je kan een goede match spelen, maar toch met 4-1 verliezen" zei De Bruyne. Hij voegde eraan toe dat hij hetzelfde heeft meegemaakt met KRC Genk: goed spelen in de Champions League als jongeling, maar uiteindelijk kansloos verliezen.