Exclusief gesprek met Kljestan (ex-RSCA): Met enkel jeugd win je geen titels

Exclusief gesprek met Kljestan (ex-RSCA): "Met enkel jeugd win je geen titels"

11-11-2021 15:50 Laatste update: 23:44
9

Sacha Kljestan werd onlangs uitgeroepen tot speler van het jaar door de fans van LA Galaxy. Reden genoeg dus om nog eens te polsen hoe het met de voormalige Anderlecht-middenvelder gaat. VoetbalPrimeur.be strikte de Amerikaan voor een exclusief gesprek.

Kljestan is inmiddels al 36 jaar oud. Er komt echter geen sleet op de Amerikaanse middenvelder. Bij LA Galaxy werd hij dit seizoen nog verkozen tot speler van het jaar. "Op individueel vlak was het een goed seizoen voor mij. Die individuele trofee is ook fijn om te krijgen, zeker op mijn leeftijd."

Ondanks zijn gevorderde leeftijd denkt Kljestan nog niet aan stoppen. "Ik zal binnenkort een contractverlenging bespreken met de club. Hopelijk kan ik nog enkele seizoen op dit niveau blijven doorgaan." Ook na zijn spelerscarrière wil de Amerikaan in het voetbal actief blijven. "Ik ben momenteel bezig met mijn trainersdiploma. Ik hoop na mijn spelerscarrière meteen te kunnen beginnen als T2."

Een andere voetballer die meteen na zijn spelerscarrière voor het trainersvak koos is uiteraard Vincent Kompany. Kljestan volgt de prestaties van Kompany bij Anderlecht op de voet. "Ik denk dat hij een goede visie heeft. Het duurt natuurlijk wel even om dat te vertalen in goede resultaten. Als Anderlecht-fan ben ik natuurlijk wel teleurgesteld over de resultaten van de afgelopen jaren, maar ik denk wel dat het zal beteren onder Kompany."

De voormalige Anderlecht-middenvelder heeft ook nog wat goede raad voor de club. "Met enkel jonge spelers ga je geen titels binnenhalen. Ik denk dat het verstandig is om ook nog te blijven investeren in ervaren spelers die extra kwaliteit toevoegen aan de kern", aldus Kljestan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie