Wereldster is helemaal gek van De Bruyne: Wij hadden dat met Messi

Wereldster is helemaal gek van De Bruyne: "Wij hadden dat met Messi"

29-12-2017 13:30

Kevin De Bruyne is bezig aan zijn beste seizoen ooit met Manchester City, dat zonder ongelukken de titel pakt in Engeland. Ook Xavi staat te kijken van hem. De ex-vedette van FC Barcelona ziet dat De Bruyne de ideale speler is voor coach Pep Guardiola.

"Zelfs heel goeie ploegen hebben op de belangrijke momenten iets speciaals nodig. Bij Barcelona hadden we dat met Messi, Man City heeft het nu met De Bruyne. Elke keer hij de bal heeft, heb je het gevoel dat er iets bijzonders gaat gebeuren. Niet elke wedstrijd kan 4-0 zijn, zeker niet in de Champions League, en dat heb je een briljante ingeving nodig van zo'n speler", vertelt hij bij Goal.

Man City is voor Xavi dan ook de Engelse versie van Barcelona. "Ze spelen met Barcelona-DNA. Hun voetbal is schitterend, ze zijn dé ploeg in vorm van Europa en hoe goed de spelers ook zijn, Pep is verantwoordelijk voor het voetbal dat ze spelen."

Xavi is blij dat de trainer zichzelf niet heeft verloochend. "Vorig seizoen zeiden de mensen dat hij zich moest aanpassen aan Engeland. Hij heeft dat geweigerd en nu speelt City het beste voetbal dat ze ooit hebben gezien in de Premier League."