Nederlander spreekt van 'topseizoen' en droomt stiekem van Oranje

Nederlander spreekt van 'topseizoen' en droomt stiekem van Oranje

15-10-2016 12:40

Marco Bizot is dit seizoen de onbetwiste nummer één onder de lat bij Racing Genk. De 25-jarige Nederlander won de concurrentiestrijd van László Köteles, die op huurbasis naar Waasland-Beveren vertrok. Bizot heeft een goed gevoel over zijn prestaties.

Bizot zocht vorige week even kort de rust op in Spanje. Volgens de doelman was dit om zijn lichaam even te laten te herstellen, want naar eigen zeggen valt de mentale belasting mee. ''Als ik voor mezelf een evaluatie maak van dit seizoen, durf ik zeggen dat ik aan een topseizoen bezig ben. Ja, er zaten matchen tussen dat ik veel goals slikte. Maar ik denk dat ik alles gedaan heb wat in mijn mogelijkheden lag. Dat is ook de mening van de man met wie ik alles bespreek'', zegt hij in Het Nieuwsblad.

Hij durft zelfs stiekem te denken aan het Nederlandse elftal, nu de keepersstrijd volledig open ligt bij Oranje. Bizot is het ook opgevallen dat Maarten Stekelenburg plots eerste doelman is geworden. Bizot weet bovendien dat hij in het verleden in beeld was. ''Ik heb met Stekelenburg nog getraind bij Ajax. Bondscoach Danny Blind ken ik ook. Maar denken aan Oranje? Er was een keeperstrainer bij de nationale ploeg die me zei dat ik er dicht tegenaan zat. Maar intussen is er iemand anders in dienst.''

De keeper denkt echter dat hij nog altijd gevolgd wordt door de technische staf. ''Daar ga ik van uit. Bij Oranje is alles heel gestructureerd. Maar ik hoef niet per se nu in Oranje. Ik focus me op Genk'', besluit hij.