Spaans bondscoach is duidelijk: Wie ons wil verslaan op het WK zal moeten lijden

Spaans bondscoach is duidelijk: "Wie ons wil verslaan op het WK zal moeten lijden"

28-09-2022 07:15
5

Spanje heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de Final Four van de Nations League na een 0-1-overwinning tegen Portugal. Door een late goal van Alvaro Morata springt La Roja over de Portugezen naar groepswinst. Spaans bondscoach Luis Enrique was na de zege erg euforisch.

Voor Spanje zag het er na de 1-2 nederlaag tegen Zwitserland niet goed uit met het oog op de Final Four. "Een overwinning is het beste tegengif tegen elke vorm van verdriet", liet Luis Enrique optekenen in de Spaanse media. "Portugal is top, top, top. Ik drong er op aan dat we in de eerste helft de bal zouden hebben, maar er was weinig diepte en dat was mijn schuld. Na rust had ik het gevoel dat de goal zou vallen."

Het was pas na 88 minuten toe dat Spanje raaktrof, terwijl Portugal ook enkele mogelijkheden kreeg. "Als we in de 85e minuut hadden verloren, zou men zeggen dat het een ramp was", zei Enrique. "Maar ik vind dat de spelers het goed hebben gedaan. Als je wil weten hoe de stemming is in een team, hoef je na een doelpunt alleen maar naar de bank te kijken. Iedereen viert deze overwinning."

Spanje mag zich dus opmaken voor de eindstrijd in de Nations League en daarna op het WK. Daar treft het in groep E duels Duitsland, Japan en Costa Rica. "Er wacht ons een moeilijk WK vanwege de omstandigheden, maar wie ons wil verslaan zal moeten lijden", stelde Luis Enrique, die vindt dat hij ruim in zijn opties zit. "Op de lijst staan niet 26 namen, maar veertig. Het is zonde dat er spelers zullen afvallen, maar we moeten van deze momenten genieten."