De held van Lokeren-Temse: strafschoppakker Merckx verzekert club van promotie

19 maart - 22:54
1

Het werd een geweldig feestweekend in Lokeren, aangezien SC Lokeren-Temse zich weer verzekerde van een plekje in ons profniveau. Tegen de beloften van Oud-Heverlee Leuven wonnen de Waaslanders met 0-4, waardoor de promotie mathematisch binnen is. Vlak na rust volgde (mogelijk) het kantelpunt. Lokeren-Temse leidde weliswaar met 0-2, maar kreeg al vroeg een strafschop tegen. Doelman Jelle Merckx stopte die echter, tot groot jolijt van de 1.200 meegereisde fans!

Luttele minuten later scoorde Lokeren-Temse de 0-3 en daarmee was de kous af. Door de klinkende zege eindigt de fusieclub zeker als nummer twee in Eerste Nationale, al ligt ook de titel nog binnen bereik. Koploper La Louvière staat slechts één puntje voor. Er valt trouwens nog een kleine kanttekening te plaatsen bij de promotie van Lokeren-Temse: voorlopig baart de staat van Daknam zorgen voor een terugkeer in het profvoetbal.