Verheyen met financieel advies voor Samoise (Gent): "Ik weet waarover ik spreek"

22-11-2023 16:16 Laatste update: 16:32

Gert Verheyen, de clubicoon van Club Brugge, komt met financieel advies voor Matisse Samoise. De Buffalo vertelt uitvoerig wat het voor hem betekent om voor KAA Gent te mogen uitkomen. “Dat truitje aandoen, het zit hem in de kleine dingen, ik ben altijd supporter geweest”, vertelt Samoise aan DAZN. Verheyen zet daar vervolgens een kanttekening bij: “Je mag dat ook niet te veel zeggen, anders ga je je hele leven te weinig verdienen. Ik weet waarover ik spreek”, aldus Verheyen.

Verheyen weet hoe het is om langere tijd bij dezelfde club te spelen. Verheyen maakte in 1988 de overstap van Lierse naar RSC Anderlecht. Verheyen speelde 89 matchen voor paars-wit. In de zomer van 1992 maakte Verheyen de overstap naar Club Brugge, de aanvaller bleef die club vervolgens trouw tot het einde van zijn spelersloopbaan. Verheyen kwam in totaal 558 matchen uit voor Blauw-Zwart, hierin wist Verheyen 195 doelpunten te maken. 

Waar Verheyen niet direct bij Club Brugge startte, is dat verhaal voor Samoise bij Gent anders. Samoise komt voort uit de jeugdopleiding van De Buffalo's. De pas 22-jarige middenvelder speelde al 126 wedstrijden voor Gent. Hierin wist hij negen keer het net te vinden en leverde hij twaalf assists aan zijn ploegmaats. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.