Tirpan en vrouw Avelien 'zien bestaan instorten': Natuurlijk moet je slikken

Tirpan en vrouw Avelien 'zien bestaan instorten': "Natuurlijk moet je slikken"

18-09-2021 16:18
2

Mickaël Tirpan, ex-speler van onder meer Sporting Lokeren en KAS Eupen, speelt ook dit seizoen zijn wedstrijden in het shirt van Fortuna Sittard. De verdediger is ongekend populair in Sittard en omstreken, maar naast het veld is zijn leven allesbehalve makkelijk. Hij zorgt voor zijn vrouw Avelien, die de diagnose multiple sclerose (MS) kreeg.

Naast voetballer is Tirpan af en toe ook verzorger van zijn vrouw Avelien, die ongeveer twee jaar geleden te horen kreeg dat ze MS heeft. "Natuurlijk moet je wel een paar keer slikken als je zo'n mededeling krijgt, je ziet je bestaan compleet instorten", begint Tirpan in een openhartig interview met het Algemeen Dagblad. "Zo'n prachtige, krachtige vrouw, in de bloei van haar leven, die net ons lieve dochtertje Roosje (bijna 2 jaar) op de wereld heeft gezet. Je gelooft het niet. Maar ja, het gebeurt. Dat zie je maar weer."

Tirpan en Avelien laten zich echter niet uit het veld slaan. "Wij laten ons niet klein krijgen door die kloteziekte, hoor. Ik héb MS, ik bén geen MS, zegt mijn vrouw vaak. En zo is het. We gaan samen door alle muren heen en zijn dankbaar voor het fijne leven dat we leiden."

Onze landgenoot leerde relativeren, na het slechte nieuws voor zijn vrouw. "Ook ik was zo'n voetballer die het belangrijk vond om een mooie auto te hebben, dure kleding te dragen. Nou, geloof me: het is totaal onbelangrijk. Maar dan ook totaal. Klagen over onbenullige zaken, terwijl we in zo'n fijn land leven? Kom op, je verliest een dag en zo'n dag komt nooit meer terug", zo sluit hij af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie