Dewaele zag transfer naar Gent door de neus geboord worden: Stond ervoor open

Dewaele zag transfer naar Gent door de neus geboord worden: "Stond ervoor open"

17-09-2021 23:20

KV Kortrijk en KAA Gent staan zondag tegenover elkaar. Een duel dat voor onder andere Gilles Dewaele speciaal zal zijn. De rechtsachter stond in de belangstelling van Gent, maar tot een transfer kwam het niet.

Dewaele leek zijn goede prestaties bij KVK te kunnen verzilveren, maar wist dan toch geen transfer te verzilveren. "Een hoofdstuk dat ik heb afgesloten", reageert hij nu bij Het Laatste Nieuws. "Ik stond open voor een transfer, ook het buitenland zegt me wel wat", sluit hij een transfer toch niet helemaal uit.

De verdediger is namelijk nog bijzonder ambitieus. "Je wil als voetballer zo hoog mogelijk mikken. Maar ik ben uiteindelijk gebleven en ik ben voor honderd procent speler van KV Kortrijk. Vorig seizoen kwam ik van Westerlo over en was ik heel gelukkig dat ik hier kon tekenen. En ik ben hier nog altijd heel gelukkig, laat daar geen misverstand over bestaan", geeft hij nog aan.

Dewaele werd afgelopen zomer door KVK overgenomen van KVC Westerlo en groeide al snel uit tot een sterkhouder. Voor zijn periode bij de Kemphanen kwam Dewaele ook nog uit voor Cercle Brugge.