Vicevoorzitter Barça: 'Afkoopsom niet het probleem, we gaan Koeman niet ontslaan'

Vicevoorzitter Barça: 'Afkoopsom niet het probleem, we gaan Koeman niet ontslaan'

17-09-2021 07:55

FC Barcelona is op dit moment niet van plan om Ronald Koeman te ontslaan. Dat benadrukt vicevoorzitter Eduard Romeu na geruchten daarover in Spaanse media.

Na de pijnlijke 0-3 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League ligt Koeman andermaal onder vuur in Camp Nou. De Nederlander zou alleen nog niet op straat zijn gezet vanwege zijn afkoopsom van twaalf miljoen euro. Preses Joan Laporta eist nu echter wel drie overwinningen op rij anders zou het alsnog einde verhaal zijn.

Romeu ontkent echter dat de toekomst van Koeman aan een zijden draadje hangt. "De kwestie Koeman is niet aan de orde gekomen in de raad van bestuur. We zijn onze grootste rivaal op het slechtste moment tegengekomen. Als we het ontslag ter sprake hadden gebracht, dan zouden we teruggaan naar lang vervlogen tijden. Dat zou niet logisch zijn", laat hij weten bij RAC1.

Romeu benadrukt tegen Cadena COPE dat het niet de afkoopsom is die Koeman in het zadel houdt. "Het politieke antwoord is dat er geen zaak is en het echte antwoord is dat het geen geldprobleem is. Koeman is een zeer correct en symphatiek persoon. Zijn relatie met Laporta is niet gespannen. De steun voor zijn werk is 'totaal'. Ik vertel hem ook dat we hem niet gaan ontslaan."