Franse tuchtcommissie oordeelt: straffen voor Nice en Marseille, duel overgespeeld

Franse tuchtcommissie oordeelt: straffen voor Nice en Marseille, duel overgespeeld

08-09-2021 23:52
1

De wedstrijd tussen OGC Nice en Olympique Marseille die op 22 augustus werd gestaakt vanwege ongeregeldheden moet worden overgespeeld. Dat gebeurt op neutraal terrein en zonder supporters. Ook krijgt Nice een punt in mindering, zo heeft de tuchtcommissie van de Franse voetbalbond bepaald.

Het ging vorige maand helemaal mis in de Allianz Riviera. Marseille-speler Dimitri Payet reageerde een kwartier voor tijd woedend op fans van de thuisploeg, die met voorwerpen naar hem gooiden. Payet besloot een flesje terug te gooien, waarna boze supporters het veld betraden en de vlam in de pan sloeg. Marseille weigerde verolgens verder te spelen.

Nice krijgt de rekening gepresenteerd voor het wangedrag van de fans. Naast het punt in mindering moet Nice drie wedstrijden zonder publiek spelen, waaronder het inhaalduel met Marseille. l'OM komt er overigens ook niet zonder straf vanaf. Payet en Álvaro González zijn voor respectievelijk één en twee duels geschorst vanwege hun aandeel.

De zwaarste straf is echter voor conditietrainer Pablo Fernandez, die het veld opkwam en een supporter van Nice sloeg. Hij moet zijn werk neerleggen tot 30 juni 2022.