Penneteau laat zich uit over zijn vertrek bij Sporting Charleroi

Penneteau laat zich uit over zijn vertrek bij Sporting Charleroi

08-09-2021 23:45

Sporting Charleroi kende deze zomer een grote vernieuwing en nam afscheid van flink wat (ervaren) pionnen. Daar was Nicolas Penneteau er één van. Hij legt nu uit waarom hij de Carolo's verliet.

Penneteau leek goed op weg om zijn carrière bij Charleroi te gaan afsluiten, maar koos uiteindelijk toch voor een vertrek naar het Franse Reims. Volgens hem ging het om een niet te weigeren bod, ook al kreeg hij ook een aanbieding van Charleroi. "Mehdi Bayat had mij een rol aangeboden als tweede doelman", zegt Penneteau in La Dernière Heure.

"dan kon ik zo rustig mijn trainersdiploma’s behalen om nadien een functie bij Charleroi op te nemen. Dat was een goed voorstel en dat had ik wellicht aanvaard, maar Stade Reims bood mij een contract van twee jaar als speler aan", aldus Penneteau.

En daar stopt het niet, want net zoals bij Charleroi kan Penneteau ook bij Reims na zijn carrière aan de slag. "Daarnaast is er ook een contract van vier jaar voor een functie, die nog te bepalen valt, binnen de club", geeft hij nog aan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s