01-09-2021 23:10
2

De WK-kwalificatieronde van woensdagavond gaat dankzij Cristiano Ronaldo de boeken in. De Portugese superster behoedde zijn land voor een verrassende thuisnederlaag tegen Ierland en werd in zijn eentje internationaal topscorer.

Portugal-Ierland 2-1 (Groep A)
Aanvankelijk leek het niet de avond van Ronaldo te worden. De onlangs bij Manchester United teruggekeerde vedette miste na een kwartier spelen een penalty en zag John Egan op slag van rust de 0-1 aantekenen. Die stand bleef lang op de borden staan, maar Ronaldo verschalkte kwelgeest Gavin Bazunu in de absolute slotfase alsnog, met twee krachtige kopballen: 1-1 en 2-1, interlandgoal 110 en 111. De deze zomer onttroonde Europees kampioen voert zijn groep aan met tien punten uit vier wedstrijden. Servië en het verrassende Luxemburg volgen op drie en vier punten en hebben nog een wedstrijd tegoed.

Frankrijk - Bosnië-Herzegovina 1-1 (Groep D)
Wereldkampioen Frankrijk heeft thuis twee punten laten liggen tegen Bosnië-Herzegovina. Les Bleus speelden bijna één helft lang met zijn tienen, na een wilde tackle van Jules Koundé op Sead Kolasinac. Op dat moment stond de 1-1 eindstand – doelpunten van Edin Dzeko en Antoine Griezmann – al op de borden. Frankrijk heeft acht punten na vier wedstrijden. Achtervolger Oekraïne knoeide tegen Kazakhstan en staat vier punten achter. Finland heeft nog twee wedstrijden tegoed en kan in punten gelijk komen, maar zal dan ook dinsdag in Frankrijk moeten winnen.

Denemarken Schotland 2-0/Faeröer-Israël 0-4 (Groep F)
Denemarken heeft een onvergetelijke EK-zomer achter de rug en is ook hard op weg naar het WK. De wedstrijd tegen Schotland werd binnen een kwartier al beslist, door treffers van Daniel Wass en Joakim Maehle (ex-KRC Genk), en eindigde in 2-0: het was de vierde overwinning van de Denen in vier wedstrijden. Israël staat dankzij een hattrick van Eran Zahavi tweede in de poule. De PSV-spits maakte tegen de Faeröer zijn 27ste, 28ste en 29ste als international.