Geen Champions League voor Monaco na bizar eigen doelpunt

25-08-2021 23:45 Laatste update: 23:45
1

Monaco heeft de groepsfase van de Champions League niet gehaald? Shakhtar Donetsk sleepte na verlenging een 2-2 gelijkspel uit het vuur en dat was genoeg na de 1-0 overwinning in het ministaatje.

Vorige week waren de Oekraïners nog de baas in het Stade Louis II, maar Monaco was gretig en er duidelijk veel aan gelegen om de kwalificatie alsnog te overleven. Met goalgetter Wissam Ben Yedder werd de weg naar voren gezocht en die trof na achttien minuten al doel. Daarmee was de achterstand alvast weggepoetst, maar voor rust grepen de Monegasken ook de leiding in het tweeluik.

Wederom stond Ben Yedder op de goede plaats om een doelpunt te maken en zorgde er daarmee voor dat zijn ploeg in de tweede helft alleen nog maar tegen hoefde te houden. Dat lukte niet, want een kwartier voor tijd kwam Shakhtar alsnog langszij. Marlos, acht minuten eerder nog ingevallen, bekroonde een goede fase van de thuisploeg met een doelpunt en daarmee was het evenwicht in de wedstrijd weer terug.

De grootste kansen om binnen de negentig minuten nog tot scoren te komen waren voor Monaco. Kevin Volland kreeg twee hele grote, maar faalde en dus moest er een verlenging komen. Daarin leek het lang op strafschoppen uit te draaien, maar was het een bizar eigen doelpunt van Ruben Aguilar in minuut 113 dat uiteindelijk de beslissing in de wedstrijd bracht.