OFFICIEEL: Baeten (ex-Club Brugge) versiert aantrekkelijke transfer naar Turijn

OFFICIEEL: Baeten (ex-Club Brugge) versiert aantrekkelijke transfer naar Turijn

03-08-2021 20:44 Laatste update: 20:52
0

De loopbaan van Thibo Baeten neemt een opvallende wending. Op negentienjarige leeftijd gaat het voormalige jeugdproduct van Club Brugge zijn kans in het calcio. Torino sleept hem in de wacht.

Het is de Italiaanse club die de transfer zelf bekendmaakt. Torino neemt Baeten over van NEC Nijmegen, de huidige werkgever van de jongeling. In eerste instantie gebeurt dat op huurbasis, maar als onze landgenoot sterk presteert in Turijn, kan er ook een definitieve transfer uit de bus komen. In de deal is namelijk een aankoopoptie opgenomen.

Hoewel hij nog steeds een tiener is, heeft Baeten zo al een tweede transfer beet. Vorige zomer verliet hij Club Brugge, waar hij zijn opleiding genoot. In dienst van Club NXT mocht hij er ook aantreden in Eerste Klasse B. Ondanks het lastige jaar voor de blauw-zwarte beloften kwam de aanvaller er toch tot zes treffers. Voldoende voor NEC om hem over te nemen. Na amper tien invalbeurten en geen enkele (!) basisstek in Nijmegen pakt Baeten nu alweer zijn koffers. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie