Antwerp heeft met Yusuf haar eigen Kanté te pakken: Net als hem blijf ik lopen

Antwerp heeft met Yusuf haar eigen Kanté te pakken: "Net als hem blijf ik lopen"

Gepubliceerd: vrijdag 30 juli 2021 om 11:43vr 30-07-2021 om 11:43

Royal Antwerp FC vertrouwt erop dat Alhassan Yusuf het middenveld van een kwaliteitsinjectie zal voorzien. De 21-jarige Nigeriaan rondde recent zijn overstap van IFK Göteborg richting Bosuil af. Zelf heeft hij het vertrouwen dat hij zijn kersverse werkgever iets kan bijbrengen. De vergelijking met N'Golo Kanté gaat Yusuf niet uit de weg.

Al in aanloop naar zijn transfer werd de nieuwkomer omschreven als een Kanté 2.0, weliswaar op zijn niveau. Dat beaamt de nochtans bescheiden Yusuf ook zelf, vooral "gezien de positie en het feit dat ik net als hem blijf lopen. Dat loopvermogen is een van mijn grootste kwaliteiten", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. Toch wil Yusuf niet zomaar weggezet worden als een ordinaire breker. "Net als Kanté kan ik meer dan dat."

Over de beste positie van de Antwerp-aanwinst heerst nog enige twijfel. Bij Göteborg trok hij zowel lager als hoger op het middenveld zijn streng. "Hier zal ik wellicht vooral controlerende middenvelder zijn", verzekert Yusuf. Hoe Brian Priske de as van zijn elftal zal neerpoten, is voorlopig nog even afwachten. Met Frank Boya, Alexis De Sart, Faris Haroun, Pieter Gerkens, Birger en Louis Verstraete is de concurrentie alvast moordend.

Toch mag van Yusuf verwacht worden dat hij zich op termijn tot vaste pion zal ontpoppen bij The Great Old. Met zijn 1,75 meter is hij nochtans niet van de grootste. Dat hoeft echter geen nadeel te betekenen in het fysiek heftige, Belgische voetbal. "Gezien onze hoofdtaak - spelers op de huid zitten, dus veel spurten en korte bewegingen maken - zie ik dat als een voordeel", besluit Yusuf.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wordt Yusuf meteen een basisspeler bij Antwerp?

Ja, zonder twijfel
69%
Regelmatig starten, maar ook af en toe op de bank
21%
Eerder een wisselspeler
6%
Nee, ik zie hem nauwelijks in actie komen
4%
(424 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws