Mexico en Verenigde Staten plaatsen zich voor finale Gold Cup

30-07-2021 08:28
2

Mexico plaatste zich voor de finale van de Gold Cup. De ploeg van Gerardo Martino zal het daarin opnemen tegen de Verenigde Staten, die op dezelfde avond ook hun halve finale wisten te winnen.

Mexico - Canada 2-1
Vlak voor rust kwam de op papier thuisspelende ploeg op voorsprong. Orbelín Pineda benutte een strafschop: 1-0. Een klein kwartier na de pauze sloeg Canada echter toe. Na een fraaie actie schoof Tajon Buchanan de bal bekeken in de verre hoek namens de Canadezen.

Later in de tweede helft kreeg Mexico opnieuw een penalty. Deze keer ging niet Pineda, maar Carlos Salcedo achter de bal staan. De stopper zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Maxime Crépeau.

Daardoor bleef de 1-1 stand lang op het scorebord staan. Bijzonder diep in blessuretijd kwam daar echter verandering in: Héctor Herrera schoot Mexico naar de finale. De goal zorgde voor ontlading bij de Mexicanen, omdat Jonathan dos Santos voor het treffen met Canada zijn vader is verloren.

Qatar - VS 0-1
Bij het treffen tussen de Verenigde Staten en gastdeelnemer Qatar bleef het lang 0-0. In de 86ste minuut kwam daar echter verandering in. Invaller Gyasi Zardes zette zijn land op voorsprong. De Verenigde Staten, waar Sergiño Dest niet van de partij was, gaven de voorsprong vervolgens niet meer uit handen. Daardoor staat het land op maandagnacht tegenover Mexico in de Gold Cup-finale.