Lessen na Gent - Valerenga: Een gouden trio bij Gent, nieuwkomers overtuigen

Lessen na Gent - Valerenga: Een gouden trio bij Gent, nieuwkomers overtuigen

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 23:18do 22-07-2021 om 23:18

Laatste update: vrijdag 23 juli 2021 om 12:52vr 23-07-2021 om 12:52

KAA Gent is er donderdagavond in geslaagd om met duidelijke 4-0 cijfers te winnen van Valerenga IF. De eerste wedstrijd van het seizoen werd meteen tot een goed einde gebracht en de Buffalo's lijken zich al te mogen opmaken voor de volgende ronde. Maar bij VoetbalPrimeur.be hebben we ook enkele lessen geleerd uit het duel.

Castro Montes zal weer rol spelen
Vorig seizoen was het grote seizoen van de doorbraak van Alessio Castro Montes. Ook dit seizoen zal de flankspeler weer een bijzonder belangrijke rol gaan spelen. Hij was goed voor de asssit bij het openingsdoelpunt, maar was daarnaast op de flank een belangrijke spelmaker voor KAA Gent.

Bij momenten deed Castro Montes ons ook denken aan Thomas Meunier, die in het verleden bij Club Brugge een soortgelijke rol opnam. Dat zag Meunier toen beloond worden met een transfer naar Paris-Saint Germain en ook voor Castro Montes lijkt het niet lang meer te duren eer hij die stap zet. Als hij dit seizoen opnieuw kan overtuigen, lonkt het buitenland.

Nieuwkomers overtuigen
In de eerste wedstrijd van het seizoen deed Hein Vanhaezebrouck meteen een beroep op zijn nieuwkomers. Andrew Hjulsager, Gianni Bruno, Julien De Sart en Christopher Operi: ze stonden allemaal in de basis.

Geen enkele nieuwkomer viel ook echt uit de toon. Bruno was goed voor het doelpunt, Hjulsager zorgde voor gevaar en De Sart hield het middenveld stevig in zijn greep. Met ook nog Operi die op de linkerflank wist te overtuigen, lijkt Gent zich deze zomer wel stevig ingekocht te hebben.

Gouden trio
Hein Vanhaezebrouck deed de voorbije dagen nog een oproep naar het Gentse bestuur: hij wil er graag nog een extra spits bij en liefst iemand met het profiel van Laurent Depoitre. Maar heeft KAA Gent zo'n spits eigenlijk wel nodig?

Met Roman Yaremchuk zal KAA Gent een belangrijke speler zien vertrekken, met Gianni Bruno heeft men bij Gent een nieuweling in huis gehaald. Tegen Valerenga bewees hij meteen dat hij de Buffalo's ook van waarde kan zijn. Maar hij is niet de enige.

Vanhaezebrouck moest naar oplossingen zoeken en koos tegen Valerenga voor een aanvalsduo Tissoudali-Bruno, met daarachter Hjulsager. En dat trio smaakte zeker naar meer. Veel beweging (dat ziet Vanhaezebrouck graag), veel technisch vermogen en veel bewegelijkheid. Het trio gaf de verdediging van Valerenga flink wat kopzorgen en kan ook heel wat defensies van Belgische clubs pijn gaan doen. Mogelijk heeft Vanhaezebrouck met het nieuwe drietal een gouden trio gevonden.

Belgisch voetbal krijgt broodnodige punten
Na een matig seizoen voor ons Belgisch voetbal kan de Jupiler Pro League de punten goed gebruiken voor de Europese coëfficiënt. Met de winst tegen Valerenga heeft KAA Gent alvast een goede eerste stap gezet. Het wist zeker te overtuigen tegen de Noren en lijkt ook in de terugwedstrijd dus de nodige punten te gaan pakken.

Daarop volgt er een volgende kwalificatieronde voor de Buffalo's, die het hoogstwaarschijnlijk zullen opnemen tegen RFS uit Letland. Een meer dan haalbare kaart dus, waardoor ons land toch mag beginnen hopen op flink wat punten.

Daarnaast kunnen we dit seizoen ook rekenen op flink wat topclubs, waaronder Royal Antwerp FC, KRC Genk en RSC Anderlecht die nog de nodige punten gaan sprokkelen voor onze coëfficiënt. Er kan nog veel gebeuren, maar we lijken toch te mogen hopen op een mooi Europees jaar voor ons land.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws