'Tielemans aast op CL-voetbal, Leicester hoopt hem te overtuigen met vet salaris'

'Tielemans aast op CL-voetbal, Leicester hoopt hem te overtuigen met vet salaris'

20-07-2021 09:02 Laatste update: 09:06
11

Het blijft een open vraag of Youri Tielemans zijn geweldige seizoen bij Leicester City nog zal verzilveren met een toptransfer, ja of nee. The Foxes zijn alvast als de dood voor een vertrek tijdens deze zomermercato en doen er alles aan om hem een nieuw contract te laten ondertekenen.

Volgens Daily Mail neemt de spanning in Leicester zienderogen toe. Insiders weten dat Tielemans eigenlijk liefst van al Champions League zou spelen komend seizoen, wat bij zijn huidige club niet mogelijk is. In extremis greep die immers naast een ticket voor het kampioenenbal. Aangezien onder meer Liverpool FC een oogje laten vallen heeft op de 24-jarige middenvelder, heerst er enige paniek in de bestuurskamer van Leicester.

De sprookjeskampioen uit 2016 legt de oorzaak voor die onrust bij de huidige verbintenis van Tielemans, die 'slechts' twee jaar meer onder contract ligt. Daar wil het graag verandering in brengen. Daarom zal Leicester de volgende weken actie ondernemen om haar goudhaantje rond de onderhandelingstafel te krijgen. Als lokaas moet een salarisverhoging dienen. Net als Kasper Schmeichel en Jamie Vardy zou Tielemans bij een verbeterd contract de kaap van de 100.000 pond per week overschrijden.

Leicester beseft maar al te zeer dat het Tielemans op een dag wel zal moeten verkopen, maar wil zich dus zoveel mogelijk wapenen in de hoop om een hoge transfersom te vangen. Die strategie werkte uitstekend bij de verkoop van bijvoorbeeld Harry Maguire (Manchester United) en Ben Chilwell (Chelsea FC)