Barcelona moet vrezen voor vertrek Messi: 'Voorlopig onmogelijk dat hij blijft'

Barcelona moet vrezen voor vertrek Messi: 'Voorlopig onmogelijk dat hij blijft'

08-07-2021 23:28
1

FC Barcelona moet nog serieus aan de bak, wil het Lionel Messi binnenboord houden, bevestigt Javier Tebas. De voorzitter van de Spaanse voetbalbond laat weten dat de sterspeler onder de huidige voorwaarden geen nieuwe verbintenis kan tekenen.

Messi is sinds 1 juli transfervrij en Barcelona wil hem graag weer opnieuw vastleggen. De Catalanen zijn echter gebonden aan hun salarisplafond: pas als de huidige salarishuishouding flink wordt ingekrompen, is er pas ruimte om Messi weer vast te leggen. Tebas wijst bij El Chiringuito op de zogeheten 1x4-regel. "Voor elke vier euro die ze besparen, kunnen ze één euro investeren."

Barcelona zwaaide onlangs al spelers als Jean-Clair Todibo (OGC Nice), Juan Miranda (Real Betis), Matheus Fernandes (contract ontbonden), Francisco Trincão (Wolverhampton Wanderers, huur) en Júnior Firpo (Leeds United) uit. Dit is echter nog niet genoeg, waarschuwt Tebas. "Ik weet niet of Messi met Barcelona aan de competitie kan beginnen. Zolang er geen uitgaande transfers meer komen, is het in ieder geval onmogelijk."

Het Catalaanse RAC1 pakte eerder deze week al uit met FC Barcelona-nieuws: ook van zomeraanwinsten Sergio Agüero, Eric García, Emerson Royal en Memphis Depay lijkt het nog maar de vraag of ze ingeschreven kunnen worden voor het nieuwe seizoen. Spelers als Samuel Umtiti, Miralem Pjanic en wellicht ook Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé zouden voor de benodigde transferinkomsten kunnen zorgen.