'Fiorentina vangt bot bij KRC Genk, Limburgers laten Munoz niet gaan'

'Fiorentina vangt bot bij KRC Genk, Limburgers laten Munoz niet gaan'

07-07-2021 20:16 Laatste update: 08-07-2021 23:00
10

KRC Genk heeft een bijzonder sterk seizoen achter de rug en kon rekenen op enkele belangrijke pionnen die zich in de kijker hebben gespeeld van buitenlandse clubs. Zo worden Jhon Lucumi en Paul Onuachu gelinkt aan een vertrek, maar kan ook Daniel Munoz de club verlaten voor Fiorentina.

Volgens het Colombiaanse Radio Blu toont Fiorentina namelijk interesse in Munoz. De Italianen zijn ook serieus van plan om hem deze zomer al in huis te halen en hebben de gesprekken met KRC Genk opgestart.

De Limburgers betaalden afgelopen zomer zelf 4,5 miljoen euro voor de Colombiaan en zullen dan ook ongetwijfeld een serieus bedrag willen vangen voor Munoz. De verdediger werd na het vertrek van Joakim Maehle de nieuwe rechtsachter bij Genk en wist daar serieus uit te blinken. Daarnaast was hij ook deze zomer actief op de Copa America, waar hij titularis was bij Colombia en het tot de halve finale schopte.

KRC Genk haalde met Juklerod, Eiting en Trésor al enkele nieuwe aanwinsten in huis, maar dreigt ook belangrijke pionnen zoals Onuachu, Lucumi en Bongonda kwijt te spelen.

UPDATE: KRC Genk blijkt niet van plan om Munoz zomaar te laten gaan. Het Belang van Limburg bevestigt de interesse van Fiorentina en zelfs een eerste bod op de verdediger. Dat werd echter geweigerd door Genk, dat niet van plan is om Munoz deze zomer ook te laten gaan. De Colombiaan moet een belangrijke rol spelen in de titelrace dit seizoen.